Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Kémiai Biztonsági és Kockázatértékelési Osztály fő tevékenysége vegyi anyagok, keverékek vagy egyes árucikkek tekintetében végzett humán toxikológiai kockázatértékelés.

Az értékelési tevékenység részleteiben kitér az egyes termékek rendeltetésszerű felhasználása során fellépő kockázati szintek megállapítására, az elfogadható kockázati szint szerinti felhasználási területek, feltételek és módok megállapítására. A szakmai értékelés eredménye megállapítás, vélemény vagy javaslat formájában kerül kiadásra.

Az értékelési tevékenységet az Osztály elsősorban biocid termékek nemzeti engedélyezése, kölcsönös elismerése során látja el.

Az Osztály további szakmai hátteret biztosít a biocidokkal kapcsolatos szakmai kérdésekben, szakhatósági állásfoglalást ad a hagyományos és elektronikus dohánytermékekben alkalmazandó adalékanyagok humán toxikológiai értékelésével kapcsolatban, valamint társhatósági, lakossági megkeresésekre ugyancsak állásfoglalást nyújt a kémiai biztonságot vagy humán toxikológiát érintő ügyekben.

Az Osztály a biocid termékek bejelentési rendszerét a pontos és naprakész méregfelügyeleti nyilvántartás érdekében szakmai szempontok alapján gondozza, bejelentéseket fogadja.

Elérhetőségünk:

06 1 476-1195

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít