Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

EU JAMRAI logo

Az EU-JAMRAI 2 projekt párizsi indulásával új fejezet nyílik az antimikrobiális rezisztencia elleni egységes európai küzdelemben

Az EU-JAMRAI projekt sikere után az EU-JAMRAI 2 keretében 120 szervezet 30 országból közösen lép fel az antimikrobiális rezisztencia ellen, egységes választ adva erre a sürgető közegészségügyi problémára.

2024. február 13-án, Párizsban az Európai Bizottság, a döntéshozók és 30 ország szervezetei közösen indítják útjára az Együttes Fellépés az Antimikrobiális Rezisztencia és az Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzések elleni Projekt folytatását (EU-JAMRAI 2). A francia Egészségügyi és Orvostudományi Kutatóintézet (Inserm) koordinálásával, a francia Egészségügyi Minisztérium támogatásával ez a konzorcium még hatékonyabban kívánja felvenni a harcot az antimikrobiális rezisztenciával.

Az antimikrobiális rezisztencia egy súlyos közegészségügyi probléma, ami évente több mint 35 000 ember halálát okozza az Európai Unió (EU)/Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban, világszerte pedig 1,3 millió ember halálához vezet.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) képviseli kompetens hatóságként Magyarországot a 4 éven át zajló EU JAMRAI 2 Együttes Fellépésben. A hazai részvétel több munkacsoportot érint, mind a humán egészségügy, mind a környezetegészségügy területén. A projekt megvalósítása során célunk az antimikrobiális szerek megfelelő alkalmazását támogató keretrendszer kidolgozása és ezirányú szakmai együttműködések kialakítása a humán egészségügy területén. Mindemellett a megfelelő antimikrobiális szer felírási és infekciókontroll gyakorlatot akadályozó magatartásbeli-attitűdbeli akadályok azonosítását és az ezekre vonatkozóan beavatkozások kidolgozását tervezzük A környezetegészségügy területén egy egységes környezeti antimikrobiális rezisztencia (AMR) surveillance rendszer létrehozását, és egy olyan képzési program kialakítását valósítjuk meg, amely a környezeti AMR emisszió problémájára és a csökkentés lehetőségeire hívja fel az érintett szakemberek figyelmét. Kommunikációs kampány keretében több célcsoport megszólításával bővítjük a lakosság AMR-rel kapcsolatos ismereteit.

 

echa 01

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít