Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Támogatás

EFOP-6.1.1-21-2023-00007

Projektazonosító: EFOP-6.1.1-21-2023-00007

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

Projekt címe: COVID- oltóanyag költsége (Janssen)

Szerződött támogatás összege: 1 094 390 321 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2023.10.31.

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány elleni védekezés során kiemelt fontosságú az oltások felvételének biztosítása a lakosság számára, melyek igazoltan hatásos eszközei a járvány megfékezésének. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) népegészségügyi tevékenysége okán ennek érdekében oltóanyag beszerzéssel járul hozzá a világjárvány elleni hazai küzdelemhez.

Az NNGYK keretein belül megvalósuló EFOP-6.1.1.21-2023-00007 azonosítószámú COVID-19 oltóanyag költsége (Janssen) elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezés keretében kifejlesztett és az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség által támogatott oltóanyagok beszerzése Európai Uniós keretmegállapodás keretében.

Az EFOP-6.1.1.21-2023-00007 azonosítószámú projekt keretében 338 112 adag Janssen típusú oltóanyag beszerzése valósul meg. A beszerzés költségeinek jelentős részét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 1 094 390 321 Ft. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

 

Sajtóközlemény

Európai Uniós forrás is hozzájárult a magyar lakosság átoltottságának növeléséhez 
2023.06.20.

 

338 112 adag Janssen vakcina beszerzését valósította meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ Európai Uniós forrásból, mellyel jelentősen hozzájárult a hazai átoltottság növeléséhez. A lakosság magas szintű átoltottságával biztosítható az egyén és a közösség védelme, csökkenthető az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő teher Az EFOP-6.1.1-21-2023-00007 azonosítószámú „A COVID-19 oltóanyag költsége (Janssen)” elnevezésű projekt 735 998 781 forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A Janssen vakcina az úgynevezett kombinált vektorvakcinák csoportjába tartozik. Az oltóanyag módosított adenovírust tartalmaz, amelyet úgy módosítottak, hogy ne tudjon betegséget okozni. A SARS-CoV-2-vírus tüskefehérjéjét kódoló gént ennek az adenovírusnak a segítségével juttatják a szervezetbe, így fertőzés esetén az immunrendszer hatékonyan képes fellépni a koronavírussal szemben. A Janssen vakcina a többi Magyarországon forgalomban lévő koronavírus elleni oltóanyagtól eltérően egy dózis beadását követően is megfelelő védelmet biztosít a COVID-19 vírus fertőzéssel szemben. Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) által jóváhagyott Janssen vakcinát a felnőtt korosztály számára biztosította az Európai Unió, hozzájárulva ezzel, hogy a magyar állampolgárok számára megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljanak az EMA által engedélyezett COVID-19 elleni oltóanyagok. Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projekt keretében elszámolt költsége a REACT-EU Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és Magyarország társfinanszírozásában, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik. A projektről bővebb információ a https://www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

 

Sajtóközlemény

Európai Uniós forrásnak is hozzájárult a koronavírus elleni hazai átoltottság növekedéséhezEurópai Uniós forrásnak is hozzájárult a koronavírus elleni hazai átoltottság növekedéséhez
2023/10/31

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a koronavírus elleni küzdelem részeként 555 962 adag Janssen oltóanyag beszerzését valósította meg európai uniós forrásból. Az EFOP-6.1.1-21-2023-00007 azonosítószámú „A COVID-19 oltóanyag költsége (Janssen)” elnevezésű projekt 1,094 Mrd forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. A lakosság számára megfelelő mennyiségben rendelkezésre álló vakcinákkal elkerülhetővé vált a súlyos tünetekkel és következményekkel járó betegség kialakulása.

A COVID-19 elleni fertőzéssel szemben kifejlesztett, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével rendelkező Janssen vakcina beszerzésével bővült a hazánkban elérhető oltóanyagok köre. A felnőtt lakosság immunizálásában alkalmazható vakcina esetében elegendő 1 dózis felvétele a védelem kialakulásához. A vakcina más oltóanyaggal történő alapimmunizációt követően is kérhető. A vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a beszerzett vakcinákkal bővült a lakosság számára elérhető védőoltások köre, az oltóanyagok hozzájárultak a hazai átoltottság növeléséhez.COVID-19 elleni fertőzéssel szemben kifejlesztett, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével rendelkező Janssen vakcina beszerzésével bővült a hazánkban elérhető oltóanyagok köre. A felnőtt lakosság immunizálásában alkalmazható vakcina esetében elegendő 1 dózis felvétele a védelem kialakulásához. A vakcina más oltóanyaggal történő alapimmunizációt követően is kérhető. A vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a beszerzett vakcinákkal bővült a lakosság számára elérhető védőoltások köre, az oltóanyagok hozzájárultak a hazai átoltottság növeléséhez.

Az EFOP-6.1.1-21-2023-00007 azonosítószámú, COVID-19 oltóanyag költsége (Janssen) elnevezésű kiemelt projekt keretében 555 962 adag, az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) által jóváhagyott Janssen vakcina beszerzése valósult meg összesen 1,094 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően.

Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projekt keretében elszámolt költsége a REACT-EU Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszírozásában, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történt.

A projektről bővebb információ a https://www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (EFOP-6.1.1-21-2023-00007 - Záró sajtóközlemény.pdf)Záró sajtóközlemény 2023-11-16
Download this file (Janssen netre.pdf)Janssen vakcina 2023-10-19

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

erfa2020 jobbalso

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít