nnk emblema logo

nnk cim telefon

Nem felelnek meg a valóságnak a közösségi médiában terjedő hírek a háttérsugárzás emelkedésével kapcsolatban.

Nem emelkedett Magyarországon a háttérsugárzás a Csernobil mellett április 4-én keletkezett erdőtűz miatt. Magyarország és az Európai Unió is folyamatosan figyeli mérőrendszerekkel és heti mintavétellel, hogy változás áll-e be a háttérsugárzás mértékében. Magyarországon nem érzékelhető semmilyen változás a háttérsugárzási szintek emelkedésében.

Folyamatos hazai mérési adatok elérhetők az alábbi linken: http://omosjer.reak.bme.hu/, az Európai Radiológiai Adatcsere Platform (EURDEP) mérési adatai pedig itt követhetők nyomon: https://eurdep.jrc.ec.europa.eu/

Az országos tisztifőorvos tájékoztatja a munkáltatókat, hogy a foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok a nem elhalasztható alapfeladataik teljes körű ellátására kötelezettek. Ezt a nemzetgazdaság működőképességének megtartása és a járványügyi védekezés biztosíthatósága indokolja.

road sign 663368 1280

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a 13305-8/2020/EÜIG számú, 2020. március 8-án kelt határozatával a fekvőbeteg-ellátó egészségügyi szolgáltatók, a szociális intézmények, valamint a fogyatékossággal élőket ellátó intézmények vonatkozásában látogatási tilalom elrendeléséről döntött.

A fenti intézkedéssel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ fontosnak tartja kiemelni az alábbiakat:

Melléklet(ek):
Download this file (SKM_224e20030819510.pdf)SKM_224e20030819510.pdf[ ][ ]

A kontaktkutatás során alaphelyzetben együttműködik a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) , a kormányhivatal és a beteg lakhelye illetve tartózkodási helye szerint illetékes kerületi vagy járási hivatal - közölte az NNK csütörtökön az MTI-vel.

A Magyarországon az új koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált két iráni diáknál is haladéktalanul megindult a járványügyi vizsgálat és a kontaktuskutatás - tájékoztatta az országos tisztifőorvos szerdán az MTI-t. Müller Cecília közleményében tudatta, hogy a két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték a Szent László Kórházban. A diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg.

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat