nnk emblema logo

nnk cim telefon

A lakossági szűrővizsgálat eredményességének egyik feltétele a háziorvosi praxisok szerepvállalása. Célunk, hogy a háziorvosok minél magasabb arányban vegyenek részt a projekt keretében megvalósuló szervezett vastagbélszűrésben, amelynek előfeltétele egy, az intézmény által kifejlesztett és akkreditáltatott e-learning alapú továbbképzési program elvégzése. A 2017. október 1-től elektronikusan elérhető képzésen a résztvevők időbeli és térbeli korlátok nélkül, egyénileg, saját időbeosztásuknak és tanulási igényeinek megfelelően, korszerű tanulási technikával tudják a tananyagot elsajátítani.

A „Népegészségügyi célú vastagbélszűrés” című oktatási tananyag a vastagbélszűrésben résztvevő háziorvosi praxisok számára nyújt elméleti és gyakorlati ismereteket. A képzési program népegészségügyi, gasztroenterológiai, kommunikációs és informatikai témakörökben készíti fel a szűrésben érintett szakembereket. A tananyag szakmai tartalmára épül a „Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében” című elméleti továbbképzés, melynek akkreditált pontértéke 16 pont a háziorvosok részére. „A Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében háziorvosi asszisztensek részére” című, szabadon választható, elméleti továbbképzés pontértéke pedig 20 pont.

A vastagbélszűrés országos kiterjesztésével jelentős mértékben növekszik a kolonoszkópos vizsgálatra utalt páciensek száma. A gasztroenterológiai ellátórendszer esetében a nem-negatív székletvér-vizsgálati eredménnyel rendelkező páciensek tisztázó vizsgálata tekintetében kiemelt figyelmet fordítottunk a szakasszisztensek felkészültségének növelésére, különösen a kommunikáció területén. Az emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek továbbképzése céljából meghirdetésre került a Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek részére” című szabadon választható elméleti továbbképzés, melynek elvégzésével 20 pont volt megszerezhető.

Elérhetőségek

Központi telefonszám: +36 1 476 1100

Titkárság e-mail címe:

Az intézet levelezési címe: 1437 Budapest, Pf. 777

Az intézet címe: 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.

Vezetők elérhetőségei

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat