nnk emblema logo

nnk cim telefon

korona 750x390

A koronavírus megjelenése óta új kiberbűnözői módszer van kibontakozóban. A felhasználók járvánnyal kapcsolatos kíváncsiságát kihasználva, a csalók e-maileken keresztül próbálnak adathalász tevékenységet, illetve zsarolóvírus-kampányt folytatni és megtéveszteni a felhasználókat, vagy káros kódokat juttatni eszközeikre.

Fontos tudni, hogy a nemzetközi és hazai hatóságok nem küldenek a fentiekhez hasonló információkat e-mailen keresztül, nem kérnek be ilyen formán szenzitív adatokat és nem kérik bejelentkezési adataink megváltoztatását. 

Érzékeny személyes adataik védelmében kérjük, hogy kövessék a tájékoztatóban megfogalmazottakat!

TÁJÉKOZTATÓ

​ 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvénynek a szerv- és szövetátültetésre, valamint -tárolásra és egyes kórszövettani vizsgálatokra vonatkozó rendelkezései végrehajtásáról szóló 18/1998. (XII. 27.) EüM rendelet módosítása értelmében 2020. február 1-jétől az Országos Transzplantációs Nyilvántartás helyett az Országos Vérellátó Szolgálat által működtetett Nemzeti Szerv- és Szövetdonációs Tiltakozások Regisztere (NSZTR) fogadja és tartja nyilván a haláluk esetére a szerveik- és szöveteik transzplantációs célból történő eltávolítása ellen tiltakozó személyek vonatkozó nyilatkozatait.

csap

A fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 360/2019. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve medencés fürdővízellátásban vízzel közvetlenül érintkező bejelentés-köteles anyagok, termékek nyilvántartásba vétele, felülvizsgálata, valamint a vízkezelési technológiák ivóvízbiztonsági engedélyezése, felülvizsgálata 2020. január 1-től a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatáskörébe került országos illetékességgel.

A nyilvántartásba vételi és a engedélyezési hatósági eljárással kapcsolatos tájékoztató anyagok a Közegészségügyi Főosztály, Település-egészségügyi, Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály Jogszabályok/Útmutatók menüpontja alatt megtalálhatóak.

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat