Kisegítő
eszköztár

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az egészségügyi szolgáltatók szakfelügyeletéről szóló 16/2019. (VII. 30.) EMMI rendelet (továbbiakban: EMMI rendelet) 3. § (1) bekezdése értelmében az egészségügyi szolgáltatókkal, szolgáltatásokkal összefüggésben a szakfelügyeletet az egészségügyért felelős minisztérium módszertani irányítása mellett az országos tisztifőorvos és a népegészségügyi feladatkörükben eljáró fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala a szakfelügyelők közreműködésével látják el.

csap

A fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 360/2019. (XII. 30.) Korm. Rendelet értelmében az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve medencés fürdővízellátásban vízzel közvetlenül érintkező bejelentés-köteles anyagok, termékek nyilvántartásba vétele, felülvizsgálata, valamint a vízkezelési technológiák ivóvízbiztonsági engedélyezése, felülvizsgálata 2020. január 1-től a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatáskörébe került országos illetékességgel.

A nyilvántartásba vételi és a engedélyezési hatósági eljárással kapcsolatos tájékoztató anyagok a Közegészségügyi Főosztály, Település-egészségügyi, Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály Jogszabályok/Útmutatók menüpontja alatt megtalálhatóak.

GettyImages 1061363432

Az országot járó egészségfejlesztési vizsgálóbuszokon alapvetően a szervezett népegészségügyi célú szűrővizsgálatokat tesszük elérhetővé a szűrőközpontoktól távol eső településeken élő lakosság számára az egészség-egyenlőtlenség csökkentése érdekében is.

 

csap

Belgrád ad otthont 2019. november 19-21. között a Víz és Egészség Jegyzőkönyv ötödik találkozójának. Az eseményen részt vevő egészségügyi és környezet-egészségügyi szakértőkből álló magyar delegációt Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára vezette.

INFLUENZA PLAKÁT

Az influenza kellemetlen tüneteket okozó megbetegedés, általában szövődmények nélkül, néhány nap alatt gyógyul. Ugyanakkor a súlyos szövődménnyel járó megbetegedések kórházi kezelést, sőt akár gépi lélegeztetést igényelhetnek, bizonyos esetekben pedig halált is okozhatnak. A betegség megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás.

Melléklet(ek):
Download this file (INFLUENZA PLAKÁT.pdf)INFLUENZA PLAKÁT.pdf[ ][ ]

road sign 663368 1280

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet arról értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy Magyarországon nem bejelentett, a fogyasztókat súlyosan veszélyeztető – például „a magas vérnyomás már az első használat után normalizálódhat”, „14 nap alatt vége a magas vérnyomásnak”stb.egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó ReCardio elnevezésű étrend-kiegészítő készítmény került forgalomba internetes webáruházakban. A forgalmazásban résztvevő honlapokon Magyarországon nem praktizáló, nem létező orvosok neveit használják fel annak érdekében, hogy meggyőzzék a fogyasztót arról, hogy a készítmény orvosilag is megfelelő, elfogadható. A készítmény nem rendelkezik semmilyen tudományosan alátámasztott vizsgálati eredménnyel, ami a vérnyomáscsökkentés hatását igazolná.

iflu

A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

vaccinationsA bárányhimlő elleni kötelező védőoltás rendelkezésre áll, az oltási program szeptemberben elindult - közölte az országos tisztifőorvos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

magyar higienikusok vandorgyules

A 2019. október 1-3. között Sarlóspusztán tartandó (számos színes szakmai, tudományos és társasági programot beépítő) MHT vándorgyűlésre történő jelentkezési határidő 2019. szeptember 22-ig meghosszabbításra került.

A 2018/2019. évi iskola-egészségügyi adatszolgáltatás a Nemzeti Népegészségügyi Központ koordinálásával történik. Az adatszolgáltatást „Az egyes személyazonosításra alkalmatlan ágazati (egészségügyi, szakmai) adatok körének meghatározására, gyűjtésére, feldolgozására vonatkozó részletes szabályokról szóló 76/2004. (VIII.19.) ESzCsM rendelet” szabályozza, amely az iskolát ellátó orvos és védőnő részére ír elő kötelezettséget a 1002/09 nyilvántartási számon meghatározott „Jelentés az iskola-egészségügyi munkáról” című adatgyűjtés keretében.

A Heves Megyei Kormányhivatal valamint a Budapest Főváros Kormányhivatala XI. Kerületi Hivatala Rapid Alert (gyorsriasztás) bejelentésben arról értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy az alábbi – gyógyszernek nem minősülő – étrend-kiegészítő készítmények terápiás mennyiségben tartalmaznak szildenafil gyógyszer-hatóanyagot:

  1. RIDER-növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére

(gyártási szám: 70319; lejárati idő: 2022. 03.06.;  notifikációs szám: 15593/2015)

  1. Golden Bridge by XXL Powering növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére

(gyártási szám:100617; lejárati idő: 2019. 12. 31.; notifikációs szám: 15105/2014)

ragcsalo stop

meregfiola

Az MMS (Miracle Mineral Solution vagy Master Mineral Supplement) az interneten keresztül árusított készítmény, amelyet súlyos megbetegedésekre (HIV, autizmus, rák stb.) javasolnak mind felnőttek, mind gyermekek számára. A terméket ajánlás szerint 28%-os nátrium-klorit és citromsav összeöntésével kell aktiválni, melynek során klór-dioxid keletkezik.

bankkartya

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) lehetőséget nyújt az ügyfeleinek arra, hogy elektronikus ügyintézés során az intézettel szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket az eddigi fizetési módok megtartása mellett – akár otthonról – bankkártyás fizetéssel is teljesíthessék.

kutya homerovel

Hazánkban a magas átoltottság miatt a kanyaró járványos terjedésének kicsi az esélye, a lakosság jelentős része rendelkezik kanyaró elleni védelemmel.

A 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet és a 2006/7/EK Irányelv alapján a 2015-2018. évekre vonatkozó minősítések.

Melléklet(ek):
Download this file (termeszetes_furdovizek_2018.pdf)termeszetes_furdovizek_2018.pdf[ ][ ]

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat