nnk emblema logo

nnk cim telefon

2023. május 11-én a Magyar Közlönyben kihirdetésre került az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításáról szóló 2023. évi XIX. törvény, melyre tekintettel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (továbbiakban: NNK) bevezeti az Egészségügyi Szolgáltatások Elektronikus Nyilvántartását (továbbiakban: ESZENY). Az új rendszer az NNK és valamennyi Kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatal (továbbiakban Járási Hivatal) előttiegészségügyi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos elektronikus ügyintézés helyszíne.

Az új elektronikus ügyintézést biztosító és támogató ESZENY rendszeren belül több modul (működési engedély, területi ellátási kötelezettség nyilvántartása, stb.) került kialakításra. A kialakított modulok fokozatosan, egymást követően kerülnek bevezetésre. Első körben a Működési engedély modul bevezetése valósul meg.

Az ESZENY indulását követően az egészségügyi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos kérelmeket, illetve bejelentéseket kizárólag a fenti rendszer használatával, elektronikusan lehet benyújtani. A nem megfelelő módon (pl. papír alapon vagy E-papír használatával) benyújtott kérelmeket a Hatóság az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény 46. § (2) bekezdés alapján visszautasítja.

További részletek az alábbi csatolt dokumentumban olvashatóak.

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (Ügyféltájékoztató_ESZENY_rendszerről_06_26.pdf)Ügyféltájékoztató_ESZENY_rendszerről_06_26.pdf 2023-06-26

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít