nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Együttműködő Partnereink!
 
A  Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (továbbiakban: NKI) riasztást tett közé a mai napon (2020.06.16)  a Nemzeti Népegészségügyi Központ arculati elemeit felhasználó, adathalász levelekkel kapcsolatban.
 
A riasztás szerint az NKI-hoz több bejelentés is érkezett, miszerint látszólag egy t-online[.]hu címmel rendelkező feladótól (a feladó címe és neve egyes levelek esetében eltérő lehet) származó levelet kaptak, melyben a címzettet személyes és bankkártya adatai megadására szólítják fel a levében található adathalász hivatkozás felhasználásával.
 
Az esetről bővebben az NKI honlapján olvashatnak:
 
Mindezekkel kapcsolatban tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat és az Együttműködő Partnereinket, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ soha nem kéri ügyfeleit arra, hogy elektronikus levélben adják meg a személyes és bankkártya adataikat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által nyújtott bizonyos szolgáltatások díjait lehetőségük van ugyanakkor az ügyfeleknek elektronikus úton megfizetni, de ebben az esetben a Nemzeti Népegészségügyi Központ a NISZ Zrt. által szolgáltatott Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszert veszi igénybe az irányadó jogszabályoknak megfelelő  biztonsági előírásokat is figyelembe véve.

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat