Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása ugyan már februárban tetőzött, de a hirtelen jött tavaszi időjárás miatt virágporuk továbbra is nagy mennyiségben van jelen a levegőben. A ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja országosan magas, az északi régiókban a nagyon magas szintet is elérheti. Az éger és a mogyoró virágporának szintje országosan a közepes, magas tartományban alakulhat. Mindemellett a tavaszi allergén növények pollenszórása is fokozatosan erősödik.  A nyárfa virágporának koncentrációja országosan közepes, a középső, illetve a déli régiókban a magas szintet is elérheti. A kőris, a szil, a juhar és a fűz pollenkoncentrációja az alacsony, közepes tartományban alakulhat.

A tavaszi pollenszezon csúcsidőszaka áprilisban várható. Ekkor már a nyír pollenszórása is tetőzhet, tüneteket okozó mennyiségben megjelenhet a platán, a tölgy, a bükk, a fenyőfélék, illetve a pázsitfűfélék pollenje is.

Kérjük a pollenallergiás betegeket, figyeljenek a megelőzésre és a tünetek enyhítésére. Az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében javasoljuk, hogy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása miatt és kövessék a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő polleninformációs szolgáltatását.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít