Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az idei évben a hűvös tavaszi időjárás, valamint az ismétlődő lehűlések és csapadékhullámok miatt a pollenkoncentráció a sokévi átlag alatt alakult. A legmagasabb pollenterhelés a szárazsággal sújtott dél-alföldi területeken volt érzékelhető.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a parlagfű pollenszórása augusztus utolsó vagy szeptember első napjaiban tetőzik, a csúcsidőszak a mostani hétvégére várható. A terhelés elsősorban az Alföldön érheti el a nagyon magas szintet. A parlagfűvel szennyezett területek közelében az allergiások tünetei jóval erősebbek lehetnek. A parlagfű pollenre allergiásoknak ezért azt javasoljuk, hogy a hétvégén lehetőség szerint tartózkodjanak a szabadtéri tevékenységektől. Gyakran végezzenek nedves portörlést, a szabadba ne tegyenek ki száradni ruhát, lefekvés előtt naponta mossanak hajat, a gépkocsiban pedig zárt ablakokkal utazzanak.

Fontos, hogy a parlagfű mentesítést idén se hanyagoljuk el, hiszen ez a leghatásosabb módja, hogy megakadályozzuk a parlagfű további virágzását.

Kövessék figyelemmel a Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő térképes előrejelzést, amelynek segítségével tájékozódhatnak a várható pollenhelyzetről.

A polleninformációk az alábbi linken elérhetők el:

Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít