nnk emblema logo

nnk cim telefon

Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztály

A parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért – virágporának koncentrációja lassú ütemben, de fokozatosan csökken.
Az esőzések után a hét első felében ismét kissé megemelkedett a parlagfű pollenkoncentrációja, azonban a magas szintet már csak helyenként éri el, jellemzően a közepes tartományban alakul.
A csalánfélék, az üröm, valamint a pázsitfűfélék és a libatopfélék virágporának koncentrációja jellemzően alacsony, esetenként még elérheti a közepes szintet. Országosan alacsony koncentrációban jelen van a levegőben a kenderfélék, az útifű, a lórom, az ernyősvirágzatúak, illetve a rézgyom és a szerbtövis pollenje.
Helyenként találkozhatunk a ciprus- és tiszafafélék, a hárs, illetve a fenyőfélék virágporszemeivel, legfeljebb alacsony koncentrációban.
A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas, az Epicoccumé a közepes-magas tartományban alakulhat.

A részletes napi pollenjelentés elérhető itt.

Részletes pollenadatok

Dátum: 
Település: 
Növény: 
Kategória: 

 Dátum   Település   Növény   Kategória 
 
Kérjük adjon meg keresési feltételt!
 
1 / 1 oldal

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít