Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztály

A POLLENTERHELÉS A HÉT MÁSODIK FELÉBEN, ILLETVE A KÖVETKEZŐ HÉT ELEJÉN VÁRHATÓAN FOKOZATOSAN FELERŐSÖDIK.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan a közepes-magas tartományban alakul, helyenként elérheti a nagyon magas szintet is. Az útifű virágpora jellemzően alacsony-közepes koncentrációban lehet jelen, míg a libatopféléké, a lóromé, a kenderféléké, a gyékényé, a sásféléké, valamint az ernyősvirágzatúaké országosan alacsony.
A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pollenkoncentrációja jellemzően alacsony-közepes szintet érhet el, továbbá alacsony koncentrációban jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, a fenyőfélék, valamint a bálványfa pollenje.
A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma közepes-magas szintet érhet el, az Epicoccumé jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat.
Magas pázsitfű pollenkoncentráció esetén a viharok hatására a levegőben szálló nagyobb pollenszemek kisebb szemcsékre esnek szét, s ezek a részecskék kis méretüknek köszönhetően a tüdő mélyebb részeibe is eljutnak, így hevesebb reakciót váltanak ki a szervezetben. Az allergiások és az asztmások számára javasoljuk, hogy a vihar ideje alatt tartózkodjanak beltéren és az ablakokat zárják be.

A részletes napi pollenjelentés elérhető itt.

Részletes pollenadatok

Dátum: 
Település: 
Növény/gomba: 
Kategória: 

 Dátum   Település   Növény/gomba   Kategória 
 
Kérjük adjon meg keresési feltételt!
 
1 / 1 oldal

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít