nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az osztály feladatkörében koordinálja az étrend-kiegészítők, anyatej-helyettesítők megfelelősségére vonatkozó hatósági felügyeleti munkát.

Az étrend-kiegészítőket, anyatej-helyettesítőket a gyártó vagy az importőr az első forgalomba hozatalakor köteles bejelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI), aki kockázatértékelésének veti alá. Amennyiben az OGYÉI az értékelés alapján megállapítja, hogy a készítmény nem felel meg a vonatkozó hatályos jogszabályokban foglalt előírásoknak, akkor a nem megfelelősségről szóló kockázatértékeléséről az NNK-n keresztül értesíti a hatáskörrel rendelkező területileg illetékes népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (főváros, kerületi) hivatalt, aki gondoskodik a készítményekkel kapcsolatban felmerült kifogások kivizsgálásáról, és megteszi a szükséges intézkedésket.   

Az NNK szakmai irányítási feladatkörében az osztály felügyeli, koordinálja, a megyei kormányhivatalok, valamint a népegészségügyi feladatkörükben eljáró járási (főváros, kerületi) hivatalok étrend-kiegészítők, anyatej-helyettesítők megfelelőségére irányuló hatósági munkáját, melyhez az OGYÉI közreműködésével szakmai támogatást nyújt.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat