Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

2021. október 25-én megjelent a méregközponti bejelentéshez tartozó ún. PCN formátum legújabb, 4. verziója, amely már elérhető az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) bejelentési portálján.

A frissített formátum több újdonságot is tartalmaz:

  • Lehetőséget biztosít a többkomponensű termékek (pl. reagens, mosogatótabletta) azonosítására olyan módon, hogy amennyiben több, külön bejelentett keverék egy termékhez tartozik, egy egyedi azonosítóval össze lehet kapcsolni az adott termékhez tartozó bejelentéseket.
  • Több beállítási lehetőséget biztosít a szabványos formulák megadása során.
  • Elérhetővé vált a csoportos bejelentés funkció, amelynek segítségével az azonos összetételű, és ugyanazon fizikai és egészségügyi veszéllyel rendelkező keverékekre vonatkozó bejelentést egyszerre meg lehet tenni. A bejelentés megkönnyítése érdekében új validációs szabályok kerültek bevezetésre, amelyek elérhetőek az ECHA PCN portálján.
  • Frissítésre kerültek az Uniós Termékbesorolási Rendszer kategóriái, illetve elérhetővé vált egy új csomagolási típus.
  • A dosszié frissítésekor az indokolásban lehetőség nyílik jelezni, ha az adott keveréket már többé nem forgalmazzák az adott tagállamban, illetve ha a keverék összetételének megváltozása nem igényel új UFI megadását.

A bejelentési portál soron következő fejlesztése 2021 végére várható. Az új verzió többek között tartalmazni fogja azt a lehetőséget is, hogy bizonyos speciális esetekben érvényteleníteni lehet a már benyújtott dossziét.

A bejelentési portálon 2021. október 27-től elérhető a frissített segédlet, az új validációs szabályok, és a PCN formátumhoz tartozó dokumentáció az Eszközök menüpont alatt.

Az ECHA 2021. november 24-én webkonferencia keretén belül bemutatja az új funkciókat, ezzel is segítséget nyújtva a bejelentők számára. A konferenciáról további információ az alábbi linken található: https://echa.europa.eu/hu/-/webnar-pcn-20211124

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít