Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

covid 19 logo

COVID-19

TÁJÉKOZTATÓ OLDAL

 
Lakossági tájékoztató
(ingyenesen hívható)
telefonszám:


1812

Koronavírus
COVID-19

COVID-19

Koronavírus 2019. lakossági tájékoztatók

A járványügyi korlátozások fokozatos feloldásának részeként az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet alapján az óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek. A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) összeállított egy útmutatót az óvodai, bölcsődei ellátás során betartandó járványügyi megelőző szabályokról, mely 2020. május 22-e óta az NNK honlapján megtekinthető.

A járványügyi útmutatóban foglaltak szigorú betartása mellett a járványügyi kockázat hatékonyan csökkenthető.

Az elmúlt időszakban azonban számos lakossági bejelentés érkezett az NNK-hoz arról, hogy az óvodák, bölcsődék üzemeltetői a járványügyi kockázatokra hivatkozással túlzó, a gyermekek számára indokolatlan megterhelést jelentő szabályokat vezettek be (pl. kötelező maszkhasználat, beltéri játékok használatának tilalma, otthonról hozott alvókák bevitelének tiltása, ebéd utáni fogmosás elhagyása, a napközbeni folyadékpótlás érdekében saját ivópohár biztosításának hiánya).

Ezen szükségtelen szabályok alkalmazását az NNK a gyermekek egészsége védelme érdekében nem támogatja, és egyben kéri az intézmények üzemeltetőit, hogy törekedjenek arra, hogy a jelenlegi járványügyi szabályokat – melyek döntően megegyeznek azokkal az általános járványügyi szabályokkal, melyeket eddig is be kellett tartani – a korábbi, a gyermekek által megszokott működési rendhez igazítsák.

Az elmúlt időszak a gyermekek számára is szorongáskeltő helyzetet teremtett, hiszen jelentősen megváltozott körülöttük a világ, ezért most, amikor lehetőség adódott, hogy a korábbi rend szerint visszatérhessenek a megszokott környezetükbe, fokozott mentális sérülékenységükre tekintettel kérjük, hogy segítsék, támogassák őket, és gondozásukat még több szeretettel és törődéssel végezzék.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít