Könnyű kezelés

 • Nagyítás 100%
 • Betűméret 100%
 • Sorköz 100%
 • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

covid 19 logo

COVID-19

TÁJÉKOZTATÓ OLDAL

 
Lakossági tájékoztató
(ingyenesen hívható)
telefonszám:


1812

Koronavírus
COVID-19

COVID-19

Koronavírus 2019. lakossági tájékoztatók

 • A házirendet kifüggesztés útján a munkavállalók tudomására kell hozni.
 • Javasolt a munkásszállás bejáratánál és más területeken plakátok kihelyezése, amelyek felhívják a figyelmet a higiénés szabályokra és annak betartására. Ezen belül a köhögési etikett betartására, a szokásos érintkezési formák közül a kézfogás, puszi lehetőség szerinti kerülésére, a. gyakori, alapos, legalább 30-40 másodpercig tartó szappanos kézmosásra, kézfertőtlenítésre, az általános higiénés előírások betartására, a felületek fokozott fertötlenítésére.
 • Indokolt naponta többször fertötleníteni azokat a felületeket, melyeket kézzel gyakran érintenek (ilyenek pl. az ajtókilincsek, korlátok, villanykapcsolók, liftek hívó gombja, WC lehúzók, stb.) Ezeknek a felületeknek a fertőtlenítésére az alkohol bázisú gyorsfertőtlenítők, illetve a fertőtlenítő kendők is megfelelőek. A munkásszálláson kialakított konyha-étkező, öltöző, tisztálkodó- és mellékhelyiségek rendszeres és fertötlenítö takarítását meg kell oldani.
 • Különös gonddal szükséges tisztítani az étkezés során használt eszközöket is. Takarításhoz virucid hatással rendelkező készítményeket kell használni.
 • A fertőtlenítő szereket (megfelelő töménységben + idötartamig), a gyártó által feltüntetettek szerint, a kémiai biztonság általános szabályainak figyelembevételével kell alkalmazni.
  A fertőtlenítőszerek Magyarországon engedélykötelesek, az országos tisztifőorvos által kiadott engedély számát fel kell tüntetni a címkén. Minden esetben csak engedéllyel rendelkező (a megfelelő hatásosságot garantáló) terméket szabad vásárolni.
  Az intézmény munkatársait folyamatosan tájékoztatni és oktatni szükséges a járvány megelőzésére szolgáló intézkedésekről, feladataikról és a betartandó szabályokról. A takarítást végző személyzetet is oktatásban kell részesíteni a felületek tisztításának, fertőtlenítésének fontosságáról, a fokozott fertőtlenítést igénylő területekről.
  A fertötlenitö- tisztítószerek zárt, elkülönített tárolását meg kell oldani.
  A vizes blokkokban a kézmosás és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani kell. Ajánlott a fertőtlenítő hatású folyékony szappan, mert ennek alkalmazásával egy fázisban végezhető el a kéztisztítás és a kézfertőtlenítés.
  Amennyiben kialakításra került közösségi tér (pl. társalgó) kihelyezhetö érintés nélkül használható alkoholos kézfertötlenítöszer adagoló.
  A közös helyiségekben, egyszerre csak annyi személy tartózkodjon, hogy biztosítva legyen a legalább 1,5 m-es távolság tartás. Hasznos lehet egy táblát az ajtóra elhelyezni, hogy egyszerre hány ember tartózkodhat bent. Fel kell hívni a munkásszálló lakóinak figyelmét a távolságtartás fontosságára és a csoportosulások kerülésére.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A MELLÉKELT DOKUMENTUMBAN

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (munkásszálló_hajléktalanszálló_idősotthon.pdf)munkásszálló_hajléktalanszálló_idősotthon.pdf 2020-06-02

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít