Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás. Hazánk 2.560 adag vakcinát kap, amely 1.280 fő oltására elegendő. Az oltás két dózisból áll, melyet egy hónapos különbséggel kell majd beadni. A korlátozott mennyiségben elérhető oltóanyag  a leginkább veszélyeztetett kockázati csoportba tartozók részére kerül felajánlásra. A majomhimlő elleni vakcinák pontos felhasználásának részleteiről a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Szakmai Kollégium jelenleg egyeztetést folytat. Az oltás felvételére vonatkozó kritériumok meghatározására, valamint az oltóhelyek kijelölésére ennek lezárultát követően kerül sor.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a 31. és 32. héten (2022. augusztus 1 – 14.) összesen újabb 20 személynél igazolt majomhimlő fertőzést, ezzel a hazánkban diagnosztizált esetek száma 62 főre nőtt.

A betegek valamennyien 23-50 év közötti férfiak, többségük életvitelszerűen Budapesten él.  A fertőzött személyek általános állapota megfelelő, kórházi kezelés egyikük esetében sem szükséges; otthonukban tartózkodnak elkülönítve. A területileg illetékes járványügyi hatóság valamennyi betegnél járványügyi vizsgálatot, ennek keretében kontaktkutatást végez.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít