Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A lakossági szűrővizsgálat eredményességének egyik feltétele a háziorvosi praxisok szerepvállalása. Célunk, hogy a háziorvosok minél magasabb arányban vegyenek részt a projekt keretében megvalósuló szervezett vastagbélszűrésben, amelynek előfeltétele egy, az intézmény által kifejlesztett és akkreditáltatott e-learning alapú továbbképzési program elvégzése. A 2017. október 1-től elektronikusan elérhető képzésen a résztvevők időbeli és térbeli korlátok nélkül, egyénileg, saját időbeosztásuknak és tanulási igényeinek megfelelően, korszerű tanulási technikával tudják a tananyagot elsajátítani.

A „Népegészségügyi célú vastagbélszűrés” című oktatási tananyag a vastagbélszűrésben résztvevő háziorvosi praxisok számára nyújt elméleti és gyakorlati ismereteket. A képzési program népegészségügyi, gasztroenterológiai, kommunikációs és informatikai témakörökben készíti fel a szűrésben érintett szakembereket. A tananyag szakmai tartalmára épül a „Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében” című elméleti továbbképzés, melynek akkreditált pontértéke 16 pont a háziorvosok részére. „A Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében háziorvosi asszisztensek részére” című, szabadon választható, elméleti továbbképzés pontértéke pedig 20 pont.

A vastagbélszűrés országos kiterjesztésével jelentős mértékben növekszik a kolonoszkópos vizsgálatra utalt páciensek száma. A gasztroenterológiai ellátórendszer esetében a nem-negatív székletvér-vizsgálati eredménnyel rendelkező páciensek tisztázó vizsgálata tekintetében kiemelt figyelmet fordítottunk a szakasszisztensek felkészültségének növelésére, különösen a kommunikáció területén. Az emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek továbbképzése céljából meghirdetésre került a Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek részére” című szabadon választható elméleti továbbképzés, melynek elvégzésével 20 pont volt megszerezhető.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít