Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai március 4-én az Allee Bevásárlóközpontban interaktív nap keretében hívták fel a figyelmet a vastagbélszűrés fontosságára és a korai felismerés jelentőségére a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika munkatársaival közösen.

Március világszerte a vastagbéldaganatok elleni küzdelem hónapja. A vastagbél rosszindulatú daganatai hazánkban is népbetegségnek számítanak. Rendszeres szűrővizsgálattal azonban időben felismerhetők és hatékonyan kezelhetők a tünetmentes elváltozások, így megakadályozható a betegség kialakulása.

A prevenciós nap keretében az érdeklődők tájékoztatást kaptak a népegészségügyi célú, szervezett vastagbélszűrési programról, amely az 50-70 év közötti lakosoknak biztosítja a térítésmentes szűrés lehetőségét. Az eseményre ellátogatók kötetlen beszélgetés keretében hasznos ismereteket tudhattak meg a szűrés első állomásának tekinthető fájdalommentes mintaadásról, a legfontosabb tudnivalókról és a szűrésen való részvétel feltételeiről. Továbbá hasznos információkat kaptak a vastagbéltükrözést megelőző teendőkről, illetve lehetőségük volt betekinteni egy kolonoszkópos vizsgálatba is.

Ha Ön is többet szeretne tudni a népegészségügyi célú, szervezett szűrésekről, látogassa meg honlapunkat.

https://szures.nnk.gov.hu/

Éljen a térítésmentes népegészségügyi szűrések lehetőségével. A rendszeres szűrés életet menthet!

A prevenciós nappal kapcsolatban további információt az alábbi linken olvashat: https://semmelweis.hu/mediasarok/2023/02/21/prevencios-interaktiv-napot-tart-a-semmelweis-egyetem-a-vastagbelrak-megelozese-erdekeben/

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít