Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Projektazonosító: EFOP-7.2.1.22-2022-00001

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

Projekt címe: COVID-19 oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára)

Szerződött támogatás összege: 3 938 673 105 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.25.

 

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány elleni védekezés során kiemelt fontosságú az oltások felvételének biztosítása a lakosság számára, melyek igazoltan hatásos eszközei a járvány megfékezésének. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) népegészségügyi tevékenysége okán ennek érdekében oltóanyag beszerzéssel járul hozzá a világjárvány elleni hazai küzdelemhez.

Az NNGYK keretein belül megvalósuló EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú COVID-19 oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára) elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezés keretében kifejlesztett és az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség által támogatott oltóanyagok beszerzése Európai Uniós keretmegállapodás keretében.

Az EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú projekt keretében 574 800 adag Pfizer (Comirnaty) típusú oltóanyag beszerzése valósul meg, amely felhasználását az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekek részére biztosítja az Európai Unió. A beszerzés költségeinek jelentős részét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 3 938 673 105 Ft. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ a www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

 

További információ kérhető:
Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Kommunikációs Főosztály
email cím:

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Európai Uniós forrással a gyermekek védelméért
2022/szeptember/5

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a COVID-19 oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára) elnevezésű Európai uniós projekt keretében koronavírus fertőzés elleni PfizerBioNTech (Comirnaty) oltóanyag beszerzését valósította meg vissza nem térítendő támogatás segítségével, melynek értéke 1 229 769 105 forint. Az Európai Uniós forrásból támogatott vakcinák az 5-11 éves korosztály koronavírus elleni hatékony védekezését tették lehetővé.

Bár a gyerekek körében általában ritkább a súlyos koronavírusos esetek száma, és a többségük tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészeli át a betegséget, az azt követően kialakuló sokszervi gyulladás, illetve az elhúzódó, 3 hónapon túli poszt-COVID tünetek- aluszékonyság, tanulási zavarok, szédülés- komolyabban érintheti a korosztályt. A betegség lefolyása leginkább akkor válhat súlyossá, ha a koronavírussal megfertőződött beteg gyerek más alapbetegséggel is rendelkezik. A gyerekek szerepe a járványfolyamatban is jelentős, ezért kiemeleten fontos, hogy ezen korosztály is védett legyen a koronavírus ellen.

A koronavírus fertőzés elleni védekezés során a világ számos pontján indult meg egyszerre a védőoltás fejlesztése a különböző korcsoportok, így a 18, valamint 12 év alatti gyermekek részére is. Jelen projekt keretében, Európai uniós keretmegállapodás részeként az 5-11 éves korosztály oltásához az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott Pfizer-BioNTech (Comirnaty) vakcina beszerzése történt meg, melynek vissza nem térítendő támogatási összege 1 229 769 105 forint.

Az EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú kiemelt projektben a fedezetet biztosító támogatási szerződés aláírásával lehetővé vált, hogy összesen 177 600 beadott dózissal a magyar gyermekek számára megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljanak COVID-19 elleni oltóanyagok.

Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projektben elszámolt költsége a REACT-EU Európai Szociális Alap (továbbiakban ESZA) finanszírozásában, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ az nnk.gov.hu​ oldalon található.

 

További információ kérhető:
Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Kommunikációs Főosztály
email cím:

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

A pandémia alatt gyermekeknek szánt oltóanyag beszerzése valósult meg uniós forrásból
2022/szeptember/25

A COVID-19 világjárvány elleni küzdelem során a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kiemelt figyelmet fordított a gyermekek számára biztonsággal adható oltóanyagok beszerzésére. Az 5-11 éves korosztály koronavírus elleni hatékony védekezését tette lehetővé az EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú, COVID-oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára) elnevezésű kiemelt projekt. A 3 938 673 105 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásnak köszönhetően 574 800 adag PfizerBioNTech (Comirnaty) oltóanyag beszerzése valósulhatott meg.

A gyerekek többsége tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészeli át a koronavírus okozta fertőzést, azonban, ha ehhez más alapbetegség is társul, lefolyása súlyosabb lehet. Az oltás védelme nélkül, az akár több hónapig elhúzódó fertőzés után jelentkező tünetek a fiatal korosztályegészségét és életminőségét is nagymértékben ronthatják. A gyerekek szerepe a járványfolyamatban is jelentős, ezért kiemeleten fontos, hogy ezen korosztály is védett legyen a koronavírus ellen.A gyerekek többsége tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészeli át a koronavírus okozta fertőzést, azonban, ha ehhez más alapbetegség is társul, lefolyása súlyosabb lehet. Az oltás védelme nélkül, az akár több hónapig elhúzódó fertőzés után jelentkező tünetek a fiatal korosztályegészségét és életminőségét is nagymértékben ronthatják. A gyerekek szerepe a járványfolyamatban is jelentős, ezért kiemeleten fontos, hogy ezen korosztály is védett legyen a koronavírus ellen.A COVID-19 pandémia idején a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a leginkább veszélyeztetett korosztályok védelme mellett az 5-11 éves gyerekek egészségének megóvását is kiemelt feladatának tekintette, ezért szorgalmazta, hogy a gyerekek számára is biztosággal adható oltóanyagok minél előbb széleskörben elérhetővé váljanak.Az EFOP-7.2.1.22-2022-00001 azonosítószámú COVID-19 oltóanyag költsége ESZA (5-11 éves gyermekek számára) elnevezésű kiemelt projekt eredményeként 574 800 adag, az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) által jóváhagyott Pfizer-BioNTech (Comirnaty) típusú oltóanyag beszerzése valósult meg, 3 938 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével.Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projekt keretében elszámolt költsége a REACT-EU Európai Szociális Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 7. prioritásához, azaz a COVID-19 világjárvány okozta válsághelyzet kezelésére szolgáló intézkedésekhez (ESZA) illeszkedve valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történt.

A projektről bővebb információ a https://www.nnk.gov.hu/ oldalon található

 

 

Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (Pfizer gyerek netre_uj logo.pdf)Lakossági tájékoztató 2024-02-14
Download this file (Sajtóközlemény.pdf)Sajtóközlemény.pdf 2022-12-07

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít