nnk emblema logo

nnk cim telefon

Támogatás

Projektazonosító: EFOP-6.1.1.21-2021-00006

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Projekt címe: COVID-19 oltóanyag költsége (AstraZeneca)

Szerződött támogatás összege: 1 306 623 205 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.29.

 

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány elleni védekezés során kiemelt fontosságú az oltások felvételének biztosítása a lakosság számára, melyek igazoltan hatásos eszközei a járvány megfékezésének. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) népegészségügyi tevékenysége okán ennek érdekében oltóanyag beszerzéssel járul hozzá a világjárvány elleni hazai küzdelemhez.

Az NNK keretein belül megvalósuló EFOP-6.1.1.21-2021-00006 azonosítószámú COVID-19 oltóanyag költsége (AstraZeneca) elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezés keretében kifejlesztett és az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség által támogatott oltóanyagok beszerzése Európai Uniós keretmegállapodás keretében.

A EFOP-6.1.1.21-2021-00006 azonosítószámú projekt keretében 1 264 487 adag AstraZeneca (Vaxzevria) típusú oltóanyag beszerzése valósul meg. A beszerzés költségeinek jelentős részét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 1 306 623 205 Ft. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

 

Sajtóközlemény

Európai Uniós forrás segíti a 18 év feletti lakosok zavartalan oltását
2021. november 17.

 

Az EFOP-6.1.1-21-2021-00006 azonosítószámú, „COVID-19 oltóanyag költsége” projekt keretében 1.706.139 adag AstraZeneca típusú oltóanyag beszerzése valósul meg a Nemzeti Népegészségügyi Központban Európai Uniós forrásból. A vakcinák 18 évnél idősebb személyeknél alkalmazhatók. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 1,775 Mrd Ft.

Az AstraZeneca COVID-19 elleni védőoltása (Vaxzevria) vírusvektor vakcina, mely egy ártalmatlan adenovírus felhasználásával juttatja a szervezetbe a SARS-COV-2 tüskefehérjét kódoló gént, így fertőzés esetén az immunrendszer hatékonyan képes fellépni a koronavírussal szemben. A 4-12 hét különbséggel adható két dózisú oltóanyag 18 éves és idősebb személyeknek alkalmazható. Az AstraZeneca oltóanyagának köszönhetően az oltási kampány korai szakaszában megkezdődhetett a lakosság oltása.

A fedezetet biztosító támogatási szerződés aláírásával lehetővé vált, hogy a magyar állampolgárok számára megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljanak az EMA által engedélyezett COVID-19 elleni oltóanyagok.
Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projekt keretében elszámolt költsége a REACT-EU Európai Regionális Fejlesztési Alap (továbbiakban ERFA) terhére valósul meg. Jelen projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ a www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

Melléklet(ek):
Download this file (Sajtokozlemeny_AZ_final.pdf)Sajtóközlemény[ ][ ]
Download this file (Astra_netre.pdf)Lakossági tájékoztató[ ][ ]

erfa2020 jobbalso

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít