nnk emblema logo

nnk cim telefon

Támogatás

Projektazonosító: EFOP-6.1.1.21-2021-00005

Kedvezményezett neve: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Projekt címe: COVID-19 oltóanyag költsége (Moderna)

Szerződött támogatás összege: 10 461 744 411 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.29.

 

A projekt tartalma:

A COVID-19 világjárvány elleni védekezés során kiemelt fontosságú az oltások felvételének biztosítása a lakosság számára, melyek igazoltan hatásos eszközei a járvány megfékezésének. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) népegészségügyi tevékenysége okán ennek érdekében oltóanyag beszerzéssel járul hozzá a világjárvány elleni hazai küzdelemhez.

Az NNK keretein belül megvalósuló EFOP-6.1.1.21-2021-00005 azonosítószámú COVID-19 oltóanyag költsége (Moderna) elnevezésű kiemelt projekt célja a COVID-19 világjárvány elleni védekezés keretében kifejlesztett és az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség által támogatott oltóanyagok beszerzése Európai Uniós keretmegállapodás keretében.

A EFOP-6.1.1.21-2021-00005 azonosítószámú projekt keretében 1 648 800 adag Moderna (Spikevax) típusú oltóanyag beszerzése valósul meg. A beszerzés költségeinek jelentős részét az Európai Unió biztosítja. A projekt vissza nem térítendő támogatásban részesül, melynek összege 10 461 744 411 Ft. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A finanszírozás a COVID19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

 

Sajtóközlemény 

Európai Uniós forrással a szociális otthonokban élők védelméért
2021. november 17.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a COVID-19 oltóanyag költsége elnevezésű Európai Uniós projekt keretében 1 648 800 adag koronavírus fertőzés elleni Moderna oltóanyag beszerzését valósította meg vissza nem térítendő támogatás segítségével, melynek értéke 10,522 Mrd Ft. Az Európai Uniós forrásból támogatott vakcinákat elsőként a szociális otthonokban élők kaphattak meg.

Az új koronavírus-fertőzés elleni védekezés során a világ számos pontján indult meg egyszerre a védőoltás fejlesztése. A Moderna mRNS vakcináját hazánkban elsőként a szociális intézményekbe, idősotthonokba szállították, ahol a bentlakókat és az ott dolgozókat oltották be. Az idősotthonok oltása kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre. A Moderna COVID-19 elleni vakcinájának teljes oltási sorozata 2 dózisból áll, amelyet 28 nap különbséggel kell beadni, minden 18 év feletti személynek.

Az EFOP-6.1.1.21-2021-00005 azonosítószámú kiemelt projektben a fedezetet biztosító támogatási szerződés aláírásával lehetővé vált, hogy a magyar állampolgárok számára megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljanak az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) által engedélyezett COVID-19 elleni oltóanyagok.

Az Európai Unió által támogatott vakcinák jelen projekt keretében elszámolt költsége a REACT-EU Európai Regionális Fejlesztési Alap (továbbiakban ERFA) terhére valósul meg. Jelen projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A finanszírozás a COVID-19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.

A projektről bővebb információ a www.nnk.gov.hu/ oldalon található.

Melléklet(ek):
Download this file (Sajtokozlemeny_Moderna_ final.pdf)Sajtóközlemény[ ][ ]
Download this file (Moderna_netre.pdf)Lakossági tájékoztató[ ][ ]

erfa2020 jobbalso

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít