nnk emblema logo

nnk cim telefon

A tegnapi nap folyamán (február 10.) Putnokon és Sajószentpéteren a magas kisméretű részecske terhelés miatt egészségtelen volt a levegő minősége. Továbbá Miskolcon, Kazincbarcikán, Hernádszurdok, Nyíregyházán és Győrben a levegő-egészségügyi helyzete kifogásolt.

Az érintett térségekben javasoljuk a keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúaknak, a légszennyezettségre érzékeny személyeknek, hogy kerüljék a szabadban történő tartózkodást, aktív testmozgást.

Az egészségtelen minősítést kapott településeken az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, illetve a gyermekeket óvjuk a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

A mai nap folyamán várhatóan javulni fog a levegőminőség a meteorológia előrejelzés alapján.

A helytelen lakossági tüzelés mellőzésével sokat tehetünk a környezetünkben élők egészségének megóvásáért. Részleteket olvashatnak a http://www.futsokosankampany.hu oldalán.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít