nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap Putnokon veszélyes, Ajkán Kazincbarcikán, Miskolcon, Nyíregyházán, Sajószentpéteren, Salgótarjánban egészségtelen volt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. További nyolc településen kifogásolt volt a levegőminőség. Az érintett településeken a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) napi átlagkoncentrációja meghaladta a rövid távú egészséghatások szempontjából irányadó küszöbérértéket.

A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős javulás.

A légszennyezettség rövid távon elsősorban légúti tüneteket okoz (pl. köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), azonban hosszú távon növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is. Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők) keveset tartózkodjanak a szabadban. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, így javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszerük (pl.: inhalátor) kedvezőtlen levegőminőség esetén. A tünetek súlyosbodása esetén keressék fel kezelőorvosukat!

További információkat találhat az NNK honlapján: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít