nnk emblema logo

nnk cim telefon

Továbbra is magas a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) napi átlagkoncentrációja több településen is. Tegnap Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes, Ajkán, Miskolcon és Salgótarjánban egészségtelen volt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. További kilenc település, köztük Budapest levegőminősége esett a Levegőhigiénés Index kifogásolt kategóriájába. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős javulás.

Veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéri környezetekben. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, így javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszerük (pl.: inhalátor) kedvezőtlen levegőminőség esetén.

További információkat találhat az NNK honlapján: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index.

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat