nnk emblema logo

nnk cim telefon

Továbbra is magas a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) napi átlagkoncentrációja több településen is. Tegnap Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes, Ajkán, Miskolcon és Salgótarjánban egészségtelen volt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. További kilenc település, köztük Budapest levegőminősége esett a Levegőhigiénés Index kifogásolt kategóriájába. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős javulás.

Veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéri környezetekben. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, így javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszerük (pl.: inhalátor) kedvezőtlen levegőminőség esetén.

További információkat találhat az NNK honlapján: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít