nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap veszélyes volt a levegő minősége a Sajó-völgy településein, Kazincbarcikán, Putnokon és  Sajószentpéteren.  Négy településen egészségtelen, további tizennégy helyen pedig kifogásolt volt a levegőminősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. A meteorológiai előrejelzés alapján az ország keleti, észak-keleti országrészében nem várható javulás, a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) koncentrációja várhatóan továbbra is magas marad.

Rossz levegőminőség esetén légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ebben az esetben forduljon kezelőorvosához. Javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszere (pl.: inhalátor). Veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéri környezetekben.

A levegőminőség alakulását jelentősen befolyásolja a meteorológiai helyzet és a földrajzi elhelyezkedés, azonban a légszennyezés mérséklésével is sokat tehetünk a helyzet javításáért!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat