Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

COVID-19 fertőzés halmozódását észlelte a helyi járványügyi hatóság egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oktatási intézményben. A néhány nappal ezelőtt megbetegedett pedagógus esetében a kontaktkutatás kiderítette, hogy az érintett a fertőzés igazolódását megelőzően zárt körű értekezleten vett részt, ahol nagy valószínűséggel megfertőződhetett. A kontaktok körében eddig elvégzett PCR laboratóriumi vizsgálatok  21 fő esetében pozitív eredménnyel zárultak. A járványban Borsod megyei lakosok mellett, egy Heves megyei lakos is érintett. Jelenleg 3 főt ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Infektológiai osztályán. A szükséges járványügyi intézkedések megtörténtek.  A szoros kontaktok járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat. Valamennyi fertőzött beteget elkülönítették, a  tünetesek kórházban, illetve otthonukban vannak.  

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó megelőző szabályok betartása kiemeleten fontos saját magunk és embertársaink védelme érdekében.

Az NNK továbbra is hangsúlyozza, hogy kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személyek álljanak munkába, menjenek közösségbe. Tekintettel arra, hogy tünetmentes személy is hordozhatja a vírust, kiemelten fontos a 1,5 méteres védőtávolság megtartása. Emellett szigorúan be kell tartani a köhögési, tüsszentési etikett szabályait. Figyeljünk oda a fokozott és folyamatos szellőztetésre és ne feledkezzünk meg a gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés szükségességéről.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít