Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A jogszabályi feltétel megszűnésére való tekintettel a hatóság nem ad ki több ideiglenes biocid engedélyt

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre, valamint a humán-egészségügyi és felületfertőtlenítő termékek (vagyis az 1. és 2. terméktípusú biocid termékek) esetében jelentkező készlethiányra való tekintettel az NNK Magyar Biocid Kompetens Hatósága a megküldött gyártói szándéknyilatkozatok alapján hivatalból ilyen fertőtlenítőszerekre vonatkozó ideiglenes engedélyeket állított ki a biocid termékek forgalmazásáról és felhasználásáról szóló európai parlament és a tanács 528/2012/EU rendelet 55. cikk (1) bekezdése szerint.

A 2020. március 16. napját követően kiállított ideiglenes engedélyek gyártóinak nyilatkozatai alapján napi egymillió litert meghaladó új gyártói kapacitás került hivatalból engedélyezésre, mely gyártói hozzájárulás a már korábban is engedélyezett termékek előállítása mellett sikerrel vetett véget a fellépő készlethiánynak.

Mivel ideiglenes engedély kiállítására a hatóságnak csak akkor van lehetősége, ha a jogszabályi feltételek a kiadás időpontjában is fennállnak, így a készlethiány elhárítására való tekintettel a hatóság már nem fogad be további gyártói szándéknyilatkozatot nem ad ki további engedélyeket.

A járványügyi veszélyhelyzetben számos gyártó járult hozzá, vagy kívánt hozzájárulni a fertőtlenítőszer-készlethiány felszámolásához, és ezzel a járvány elleni sikeres védekezéshez. Amennyiben valamely gyártó a jövőben is fertőtlenítőszerek forgalomba hozatalával kíván foglalkozni, úgy a jogszabályoknak megfelelő engedélyezési kérelem benyújtása útján kérelmezhetik a vonatkozó engedélyt.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít