Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A hirtelen beköszönő hideg idő és az esőzések hatására a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte az alacsony és a közepes szintre süllyedt. Az Alföld és a Dél-Dunántúl egyes területein az allergiások még érezhetnek allergiás tüneteket a következő napokban.

A pollenszezon idején nagy mennyiségű pollen jutott be a lakásokba a szellőzés által vagy ruháinkon, hajunkon, a kültéren teregetett ruhaneműkön keresztül. A lerakódott pollen a szezon elmúltával még heteken keresztül is okozhat kellemetlen tüneteket. Ennek érdekében javasoljuk a különböző felületeken lerakódott pollen eltávolítását a lakásokból. A bútorok felületét nedves törlőkendővel töröljük le, a padlót mossuk fel, a szőnyegeket és a matracokat pedig porszívózzuk ki.

A fűtés beindításával a feláramló meleg levegő magával ragadja a fűtőtesteken hónapok alatt lerakódott pollenszemeket, penészgomba spórákat, így javasolt a fűtőtesteket is portalanítani. A split klímaberendezések, a fan-coil készülékek alapos takarítása, fertőtlenítése is szükséges mivel a berendezésekben a ventilátoron, lamellákon, szűrőkön lerakódott szennyeződés is problémát okozhat.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít