nnk emblema logo

nnk cim telefon

A hirtelen beköszönő hideg idő és az esőzések hatására a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte az alacsony és a közepes szintre süllyedt. Az Alföld és a Dél-Dunántúl egyes területein az allergiások még érezhetnek allergiás tüneteket a következő napokban.

A pollenszezon idején nagy mennyiségű pollen jutott be a lakásokba a szellőzés által vagy ruháinkon, hajunkon, a kültéren teregetett ruhaneműkön keresztül. A lerakódott pollen a szezon elmúltával még heteken keresztül is okozhat kellemetlen tüneteket. Ennek érdekében javasoljuk a különböző felületeken lerakódott pollen eltávolítását a lakásokból. A bútorok felületét nedves törlőkendővel töröljük le, a padlót mossuk fel, a szőnyegeket és a matracokat pedig porszívózzuk ki.

A fűtés beindításával a feláramló meleg levegő magával ragadja a fűtőtesteken hónapok alatt lerakódott pollenszemeket, penészgomba spórákat, így javasolt a fűtőtesteket is portalanítani. A split klímaberendezések, a fan-coil készülékek alapos takarítása, fertőtlenítése is szükséges mivel a berendezésekben a ventilátoron, lamellákon, szűrőkön lerakódott szennyeződés is problémát okozhat.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat