Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A sokaknak szénanáthát okozó pázsitfűfélék pollenszórása az évnek ezen szakaszában általában jelentősen csökken és fokozatosan felváltja a nyári gyomok időszaka. Azonban az elmúlt hetekben lehullott csapadéknak köszönhetően a pázsit még sok helyen zöldell, a pázsitfűpollen koncentrációja országosan még közepes vagy magas szintet ér el, melynek hatására továbbra is allergiás tünetek jelentkeznek.  

pazsitfű2

Kép: virágzó pázsitfű

 Az elhanyagolt zöldfelületeken jelentős a pollent szóró növényállomány, így ebben az időszakban kaszálással, fűnyírással, gyomírtással hozzájárulhatunk a fűpollen mennyiségének csökkentéséhez. A kaszálásnál, fűnyírásnál ügyeljünk arra, hogy a vágás 3-4 cm-re a föld felett történjen, mert ez elpusztíthatja a már növekvő parlagfüvet, viszont a gyepet nem károsítja.

Az esőzések miatt jelentős parlagfű zöldtömeg van kialakulóban. Ezúton is felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy hatályos jogszabály értelmében az ingatlan területén egész évben kötelesek megakadályozni a parlagfű virágzását, így csökkentve a pollenterhelést és meggátolva a növényeket a szaporodásban.  

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít