Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A hűvös április és május első hete után hirtelen beköszönt a korai nyár, az elkövetkező napokban akár 30 fokot is mutathatnak a hőmérők. A szervezetünk még nem alkalmazkodott ehhez az időhöz, ezért jobban kell figyelnünk a meleg szervezetünkre gyakorolt hatásaira. A hirtelen jött felmelegedés, különösen veszélyes lehet krónikus betegekre, az idősekre, és vigyázni kell a gyerekekre is. De a nagy meleg az egészséges felnőttek szervezetét is megterhelheti, ezért fontos, hogy alkalmazkodjunk a meleg, forró napokhoz.

Öltözködjünk rétegesen, hiszen reggel még hűvösebb van. Különösen a déli órákban keressük a hűvösebb, árnyékos helyeket, 11-15 óra között 10-15 percnél ne töltsünk több időt a napon. Ha ennél hosszabb ideig tartózkodunk a napon, használjunk a bőrtípusunknak megfelelő fényvédőkrémet, öltözködjünk úgy, hogy védjük bőrünket az intenzív napsugárzástól.

A megfelelő folyadékfogyasztásról sem feledkezzünk meg, napközben fogyasszunk több folyadékot. Vigyázzunk a csecsemőkre, kisgyermekekre, őket félárnyékban, árnyékban levegőztessük, többször kínáljuk meg folyadékkal.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít