Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján tegnap veszélyes volt a levegő minősége Miskolcon, Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren. További nyolc település levegőminősége kapott egészségtelen minősítést, ezek: Ajka, Debrecen, Eger, Hernádszurdok, Nyíregyháza, Salgótarján, Tatabánya és Vác. További tíz település levegőminősége esett a Levegőhigiénés Index kifogásolt kategóriájába, ezekről bővebb információ elérhető az NNK weboldalán. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható javulás a levegőminőség alakulásában.

A kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5, PM10; hétköznapi nevén szálló por) rövid távon, magas koncentrációban többek között légúti tüneteket (pl. légúti irritáció, köhögés), szemirritációt, könnyezést okozhatnak, továbbá a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tüneteit súlyosbítják, növelik a légúti fertőzések kialakulásának kockázatát.

A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Ők lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban, viseljenek maszkot kültéren, különösen a veszélyes és az egészségtelen minősítést kapott településeken.

Kedvezőtlen levegőminőség esetén se feledkezzünk meg a belső terek rendszeres, gyors szellőztetéséről. Környezetünk és egészségünk megóvása érdekében mellőzzük a légszennyező tevékenységeket, különös tekintettel a helytelen fűtési módok alkalmazását.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít