Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap veszélyes volt a levegő minősége Kazincbarcikán, Putnokon, Sajószentpéteren a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. További négy település - Ajka, Dorog, Miskolc és Tatabánya - levegőminősége kapott egészségtelen minősítést. Tizenhét település levegőminősége kifogásolt volt a Levegőhigiénés Index kategóriái alapján . A meteorológiai előrejelzés alapján a mai napon többfelé - elsősorban a Tiszántúlon - megerősödő szél kedvezően hat a levegőminőség alakulására.

Az érintett, mérőállomással rendelkező településeken a szálló por magas koncentrációja okoz problémát. Ezek rövid távon légúti irritációt, köhögést, szemirritációt, könnyezést okozhatnak, továbbá a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tüneteit súlyosbíthatják, növelik a légúti fertőzések kialakulásának kockázatát. Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók - gyermekek, krónikus légúti, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, idősek, várandós kismamák - lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken a szabadban.

A maszkok hatékonyan kiszűrik a levegőből a kisméretű aeroszol részecskéket, így javasoljuk, hogy az érintettek viseljenek maszkot kültéren. Kedvezőtlen levegőminőség esetén se feledkezzünk meg a belső tereink rendszeres, gyors szellőztetéséről. Forgalmas utak mentén a csúcsidőszakon kívül nyissuk ki az ablakokat.

További információk: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index

Egészségtanácsok olvashatók: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index/696-egeszsegtanacsok

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít