nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap Nyíregyházán és Sajószentpéteren egészségtelen, Várpalotán, Debrecenben, Kazincbarcikán, Miskolcon, Tatabányán, Oszláron és Putnokon a levegő minősége a Levegőhigiénés Index kifogásolt kategóriájába esett a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) tömegkoncentráció értékei alapján. A meteorológiai előrejelzés alapján jelentős javulás nem várható a következő napokban.

Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók ( gyermekek, várandós kismamák, idősek és a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők) enyhe légzőszervi tüneteket tapasztalhatnak. Egészségtelen minősítés esetén a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, így javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszerük (pl.: inhalátor). A tünetek súlyosbodása esetén keressék fel kezelőorvosukat! A fűtési szezonban a kisméretű aeroszol részecskék jelentős része a helytelen fűtési módok alkalmazásából származik. Óvjuk környezetünket és ezáltal egészségünket is!

További információkat a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján találhat: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/terkepes-informaciok/levegohigienes-index.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat