nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap Kazincbarcikán, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes volt a levegő minősége a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) tömegkoncentrációja miatt. További tizenegy településen – köztük Budapesten – egészségtelen, míg tizenhárom helyen kifogásolt volt a levegőminőség. Javulást a meteorológiai előrejelzés alapján a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hozhat.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportba (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) tartozók légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Ők kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban. Ne feledkezzünk meg a szellőztetés fontosságáról, naponta többször végezzünk gyors és intenzív szellőztetést! Különösen fontos ez a zsúfoltabb közösségi terekben (pl. osztálytermekben), ahol az egyéb intézkedések mellett megfelelő szellőztetéssel tovább csökkenthető a COVID-19 fertőzés terjedésének kockázata.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít