Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A HungaroMet előrejelzése szerint szombaton 25 fok feletti középhőmérsékletre számíthatunk, ami vasárnap tovább fokozódik. Hétfőtől várhatóan mérséklődik, keddtől megszűnik a hőség. A hőségriasztás elrendelése a jelenlegi előrejelzés alapján nem indokolt, azonban kiemelten fontos, hogy a hétvégi meleg időben is fokozottan figyeljünk egészségünkre. 

A nagy melegben fogyasszunk több folyadékot, lehetőség szerint vizet. A déli órákban ne tartózkodjunk a tűző napon, és ne feledkezzünk meg a napvédő krémek használatáról, továbbá a sapka, vagy kalap viseléséről sem.

Vízparton tartózkodás esetén  mielőtt vízbe megyünk hűtsük le magukat, és felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe! Amennyiben biciklitúra mellett döntünk, álljunk meg a közterületi kutaknál, és vizezzük be magunkat.  

Kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását.

A gyermekeket, házi kedvenceket ne hagyjuk a parkoló autóban! Ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot!

Fokozottan figyeljünk magunkra és egymásra is!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít