Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Magasszintű szakmai egyeztetés a hazai WHO Együttműködő Központban!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Régiójának delegációja Takács Péter - egészségügyi államtitkárnál tartott szakmai egyeztetést követően az NNGYK-ba is ellátogatott. A szakmai megbeszélésen Robb Butler, a WHO Európai Regionális Iroda fertőző betegségekért, klímaváltozásért  és környezetegészségügyért felelős igazgatója, a WHO magyarországi irodájának képviselői, az NNGYK és az annak keretei között működő WHO Környezeti Kockázatkezelés Együttműködő Központ szakértői csapatának tagjai vettek részt. 

Robb Butler gratulált a WHO Együttműködő Központ létrehozásához, és megköszönte az NNGYK támogatását a 7. Miniszteri Konferencia megrendezésében és a WHO/ENSZ-EGB Víz és Egészség Jegyzőkönyv elnöki feladatainak ellátásában. Elismerését fejezte ki az NNGYK beltéri levegőminőség és járványügyi szennyvízvizsgálat terén elért eredményeiért. Méltatta azokat a lakossági döntést támogató eszközöket (az ólom térképet és kockázatszámolót), amelyek segítségével csökkenthető az ivóvízzel bevitt ólom mennyisége. Az eredetileg társadalomtudós, egészségmagatartással foglalkozó Robb Butler megjegyezte, hogy nincs tudomása máshol hasonló kommunikációs eszközről. Ugyancsak kiemelkedőnek találta a hazai gyermekkori oltási program hatékonyságát, beleértve a HPV elleni oltást is, amelytől néhány évtizeden belül a méhnyakrákos megbetegedések drasztikus visszaesését várja. 

A megbeszélés résztvevői további együttműködési lehetőségekről egyeztettek az új WHO Együttműködő Központon keresztül, valamint a környezeti eredetű nem fertőző megbetegedések megelőzése és az antimikrobiális rezisztencia visszaszorítása terén.

WHO vezetoi latogatas2

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít