Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Újabb eredményekről számol be a  Nemzeti Népegészségügyi Központ a szennyvízmintákból kimutatható SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatban. Az elmúlt hetekben újabb mintavételezésre került sor három budapesti szennyvíztelepen, emellett Szolnokon, Pakson és Szekszárdon is vizsgálatot végeztek. Az eredmények alapján elmondható, hogy a vizsgált településeken a szennyvizekben mért vírus koncentrációja mindenhol egyaránt alacsony. A mérési eredmények Budapest, Paks és Szekszárd tekintetében stagnáló tendenciát mutatnak. Ennek alapján a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben jelentős emelkedés nem várható. Szolnokon a tendencia a beérkezett minták számából adódóan egyelőre még nem értékelhető. Az eredmények Budapest, illetve a vizsgált városok lakosságára nézve reprezentatívak

Fontos hangsúlyozni, hogy a fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, a mintavételezés során a vírusörökítő anyagának jelenlétét vizsgálják, annak érdekében, hogy az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhessenek. 

COVID SZENNYVÍZ 25

 

 
 
Melléklet(ek):
Dokumentum nevesorrendDátum
Download this file (COVID SZENNYVÍZ 25.hét.pdf)COVID SZENNYVÍZ 25.hét.pdf 2020-06-29

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít