Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Mérgezéssel kapcsolatos információszolgáltatás

Akut mérgezés vagy annak várható kialakulása esetén, tehát sürgősségi esetben, a nap 24 órájában – a 06 80 201 199-es zöld számon – ingyenesen hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat, ahol a mérgezést okozó anyag vagy keverék veszélyességére, a várható tünetekre és teendőkre vonatkozóan kaphat információt a hívó. Az ETTSZ ezen a számon a mérgezettek egészségügyi ellátását végzők, a hatóság, valamint a lakosság részéről érkező megkereséseket is teljesíti. Információkérés esetén, kérjük, adja meg a bejelentkező ügyintézőnek a mérgezett korát, nemét, és hogy honnan (település vagy megye) telefonál. Felhívjuk figyelmét, hogy a telefonbeszélgetésről hangfelvétel készül. Az ETTSZ mérgezéssel kapcsolatos, de nem sürgősségi megkereséseket csak munkaidőben vagy levélben fogad.

Tájékoztatás terméknyilvántartásban szereplő veszélyes keverék bejelentettségéről

A Szolgálat írásos megkeresés esetén információt ad veszélyes keverékek magyarországi veszélyes keverék terméknyilvántartásban lévő bejelentettségéről is. Ezzel kapcsolatos kérelem csak írásban – levélben vagy az címre küldött e-mail-ben – nyújtható be. Bejelentettségére vonatkozóan telefonon nem áll módunkban információt nyújtani. Az információadáshoz a keverékek biztonsági adatlapjának 1.1-es pontjában szereplő kereskedelmi megnevezést (melynek egyúttal egyeznie kell a címkén szereplő névvel is) szükséges megadni. A bejelentettségre vonatkozó tájékoztatás ingyenes.

Kémiai biztonsági szabályozással kapcsolatos információszolgáltatás

Az ETTSZ munkaidőben felvilágosítást nyújt a kémiai biztonság érdekében az alábbi jogszabályokban meghatározott kötelezettségekkel és eljárásokkal kapcsolatban:

  • a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény,
  • a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól szóló 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet,
  • valamint egyéb kapcsolódó jogszabályok vonatkozásában.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít