Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A szűrés országos kiterjesztéséből eredő kapacitásnövekedés szükségessé tette a kolonoszkópos vizsgálatokat végző laboratóriumok hálózatának kialakítását, melynek feltétele volt, hogy kiválasztásra kerüljenek azon egészségügyi szolgáltatók, amelyek vagy már megfeleltek a minőségi kolonoszkópia feltételei teljesítésének vagy pedig a projekt által biztosított eszközök bevonásával a feladat ellátására képessé, alkalmassá válhattak.

Ahhoz, hogy az egészségügyi ellátórendszer megfelelően tudja ellátni a vastagbélszűrés első lépcsőjében kiszűrt lakosokat, szükség volt a közfinanszírozott gasztroenterológiai laboratóriumok működési körülményeinek vizsgálatára. A vastagbélszűrésben részvevő kolonoszkópos egységek kiválasztásánál elsődleges szempontnak tekintettük, hogy olyan egységek kerüljenek a szűrési hálózatba, akik a szűrés során biztosítani tudják a minőségi kolonoszkópia végzéséhez szükséges, minimálisan elvárt humánpolitikai és infrastrukturális feltételeit. Célunk az volt, hogy a területi lefedettséget biztosítva minél több kolonoszkópos egység váljon alkalmassá a magas szakmai minőségű vizsgálatok elvégzésére és csatlakozzon a vastagbélszűrési programhoz. Ennek megfelelően 57 szerződött kolonoszkópos egységben kerül sor a nem-negatív székletvérvizsgálati eredménnyel rendelkező lakosok tisztázó célú kolonoszkópos vizsgálatának elvégzésére.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít