Könnyű kezelés

 • Nagyítás 100%
 • Betűméret 100%
 • Sorköz 100%
 • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az ESZENY rendszer az NNK és valamennyi Kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatal (továbbiakban Járási Hivatal) előtti egészségügyi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos elektronikus ügyintézés helyszíne.

Az új elektronikus ügyintézést biztosító és támogató ESZENY rendszeren belül több modul (működési engedély, területi ellátási kötelezettség nyilvántartása, stb.) került kialakításra. A kialakított modulok fokozatosan, egymást követően kerülnek bevezetésre. Első körben a Működési engedély modul bevezetése valósul meg.

Az ESZENY indulását követően az egészségügyi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos kérelmeket, illetve bejelentéseket kizárólag a fenti rendszer használatával, elektronikusan lehet benyújtani.

Nem. Az Országos Kórházi Főigazgatóság által vezetett működési nyilvántartás megújításához szükséges gyakorlati idő igazolásának kérelmét továbbra is E-papíron, vagy postai úton tudja benyújtani.

Amennyiben nem rendelkezik Ügyfélkapu hozzáféréssel, nem tud belépni az ESZENY-be.

Az Ügyfélkapu igénylést személyesen benyújthatja bármely Kormányablakban. Javasoljuk, hogy a személyes ügyintézést megelőzően szíveskedjen online időpontot foglalni.

További információkért kérjük, hívja a 1818-as (külföldről +36 (1) 550-1858) Kormányzati Ügyfélvonalat.

Ügyfélkapu hozzáférés igénylése eSzemélyi igazolvány birtokában elektronikusan is történhet az alábbi linken:

https://ugyfelkapu.gov.hu/sugo/s-regisztracio/s-elektronikus-regisztracio

Az ESZENY felületre a www.eszeny.nnk.gov.hu weboldalon keresztül tud belépni központi azonosítást (KAÜ) követően.

Az ESZENY – a képviseleti jog igazolására – igénybe veszi a Rendelkezési Nyilvántartás (RNY) szolgáltatást, ennek okán meghatalmazás adható az ügyek intézéséhez.

A szolgáltatás elérhető a magyarorszag.hu oldalról vagy közvetlenül a rendelkezes.gov.hu oldalon, ahol a cégképviseletre jogosult személy, illetve az egyéni vállalkozó az elektronikus azonosítást követően hozhat létre meghatalmazást.

Egyéb gazdálkodó szervezetek (költségvetési szervek, alapítványok stb.) esetében a Rendelkezési Nyilvántartás igénybevételéhez a képviselő személynek, vagy írásbeli meghatalmazottjának személyesen fel kell keresnie egy Kormányablakot, ahol a rendelkezést megteheti.

Az RNY szolgáltatással kapcsolatban bővebb tájékoztatást a 1818 hívószámon (külföldről +36 (1) 550-1858) a Közigazgatási Ügyfélvonal munkatársaitól, vagy a  e-mail címen kérhet.

Igen, a meghatalmazást bármikor visszavonhatja.

Asztali vagy hordozható számítógép, hozzá kapcsolódó perifériák (billentyűzet, egér), és működő internetkapcsolat.

Ellenőrizze, hogy a szabad szöveges mezőbe a karakterszám nem haladja-e meg a 4000 karaktert.

Ellenőrizze, hogy a szabad szöveges mezőbe a karakterszám nem haladja-e meg a 4000 karaktert.

Az űrlapküldés sikerességét, illetve azt, hogy egyes beadványai beérkeztek-e a hatósághoz a „Beadványok és ügyek” (bal oldali menüsor)  - Ügyek képernyőn tekintheti meg. Itt láthatja a beküldött beadványa iktatószámát is.  

Válassza ki a bal oldali menüsorból a Beadványok és ügyek –et, majd válassza ki a fenti menüsorból az Elbírálás alatt menüt.  Itt tekintheti meg a folyamatban lévő ügyeit és azok „állapotát”.

Az ESZENY ügyfélportálról indított befizetéssel (bankkártyával, házibankos utalással); vagy pénzforgalmi számláról történő utalással. A pénzforgalmi számláról történő utalás bizonylatát a beadványhoz csatolni kell.

A hatóság a küldeményeket a hivatalos kapcsolattartásra szolgáló elektronikus elérhetőségre (KÜNY, cégkapu, hivatali kapu) kézbesíti.

A tárhely akkor minősül hivatalos kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségnek, ha ezt az elérhetőséget a Rendelkezési Nyilvántartásban (RNY-ben) hivatalos elérhetőségként megjelöli. Azok, akik kötelesek az elektronikus ügyintézésre, ennek megadására is kötelesek.

Gazdálkodó szervezet RNY-regisztrációját két módon teheti meg:

 • Cégkapu-regisztráció során kéri cégkapu-címének hivatalos elérhetőségkénti bejelentését a Cégkapu-szolgáltatón keresztül az RNY-felé;
 • A gazdálkodó szervezet természetes személy képviselője közvetlenül jelenti be az RNY-be a szervezet hivatalos elérhetőségét, a képviselő azonosítását és képviseleti jogosultságának igazolását követően.

Amennyiben Ön a Rendelkezési Nyilvántartásban (RNY-ben) meghatalmazást adott, akkor a hatóság az iratot (határozat, végzés, stb.) az Ön meghatalmazottjának küldi meg.

Az eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj mértékét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egyes közigazgatási eljárásaiért és igazgatási jellegű szolgáltatásaiért fizetendő díjakról szóló 1/2009. (I. 30.) EüM rendelet szabályozza.

Igen. A hiánypótlást is az ESZENY-en keresztül kell benyúltani. Ennek módjáról a Felhasználói kézikönyvben talál bővebb információt.

A Felhasználói kézikönyv megtalálható a www.eszeny.nnk.gov.hu kezdő felületen, illetve az https://www.nnk.gov.hu/index.php/szakrendszerek/eszeny weboldalon is.

Minimum hardver (gép) követelmények:

 • Intel Pentium 4 vagy későbbi SSE3 képes processzor vagy evvel kompatibilis AMD processzor
 • 4GB RAM
 • Széles sávszélességű internet

Támogatott operációs rendszerek:

 • Windows 7 vagy újabb Windows operációs rendszer
 • MacOS High Sierra 10.13 vagy újabb MacOS operációs rendszer
 • Linux OS: 64-bit Ubuntu 18.04+, Debian 10+, OpenSUSE 15.2+, vagy Fedora Linux 32+

Támogatott böngésző:

 • Chrome 109 vagy újabb verzió
 • MS Edge 112 vagy újabb verzió

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít