Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A HAKSER feladata

Az Országos Atomenergia Bizottság (OAB) 1981-ben hozott döntése alapján jött létre a Hatósági Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer (HAKSER), a paksi atomerőmű (PA ZRt.) környezetének rendszeres, az erőmű érdekeltségétől független, hatósági jellegű ellenőrzése céljából. Jelenleg a HAKSER működését jogszabályi szinten a Kormány 275/2002. (XII.21.) Kormány rendelete írja elő.

A HAKSER működtetésében érintett intézmények laboratóriumai az erőmű 30 km sugarú környezetében gyűjtenek rendszeresen környezeti mintákat. E minták radiológiai ellenőrzésének eredményeit az OSSKI-ban működő Adatfeldolgozó és Értékelő Központ (HAKSER AFÉK) gyűjti.

A HAKSER tevékenységében részt vevő intézmények a környezetellenőrzési adatok elemzésének eredményét évente egy közös összefoglaló jelentésben tették közzé 2014-ig, ezt követően az OAH által kiadott OKSER jelentés része lett.

A HAKSER a Paksi Atomerőmű ZRt. környezetének hatósági ellenőrzése keretében végzett tevékenységéről éves jelentéseket tesz közzé:

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít