nnk emblema logo

nnk cim telefon

Lekérésre jogosult egészségügyi dolgozó kijelölése:

Az OTNY nyilvántartásában szereplő tiltakozók személyes adatairól csak a szervek és szövetek eltávolítására, illetve beültetésére jogosult egészségügyi intézmények vezetői által kijelölt egészségügyi dolgozók kaphatnak információt, jogszabályokban előírt feltételek teljesítése esetén.

A lekérésre jogosultak kijelölését az intézmény vezetője teszi meg oly módon, hogy a hatályos 18/1998. (XII.27.) EüM rendelet 4. számú mellékletének c. pontjában szereplő Adatlap a kijelölt egészségügyi dolgozóról nyilatkozatot kitöltve, ajánlott levélben megküldi az OTNY részére. A módosítást szintén ezen nyilatkozat megküldésével lehet megtenni. A kijelölő vagy módosító nyilatkozat csak abban az esetben kerül elfogadásra, ha maradéktalanul kitöltött, cégszerű aláírással és cégbélyegzővel van ellátva.

A kijelölő és módosító nyilatkozat űrlapja a Letölthető dokumentumok menüpontban tölthető le.

A kijelölő nyilatkozat elfogadásáról az adott intézmény visszaigazolást kap, amennyiben a beérkező adatlap nem felel meg az előírásoknak, hiánypótlásra történő felszólítás kerül kiküldésre. A kijelölés csak az adatok pótlása után válik érvényessé.

A jelenlegi számítógépes rendszer sajnos nem teszi azt lehetővé, hogy ugyanaz a személy több kórházban is kijelölt egészségügyi dolgozói szerepet töltsön be, ezért célszerű ennek megfelelően megválasztani az intézetben a kijelöltek személyét.

A jogszabályokban az egy kórházban kijelölhető egészségügyi dolgozók számára vonatkozó korlátozás nincs, tehát bármennyi kijelölhető. Ugyanez vonatkozik a telefon és fax számokra is. Felhívjuk figyelmét, hogy magán mobilszám a kijelölt egészségügyi dolgozó elérhetőségeként nem adható meg.

Tiltakozó nyilatkozat lekérése:

Tiltakozási nyilatkozatra vonatkozó információt csak az OTNY adatbázisában szereplő, s aktív állapotban lévő, tehát érvényes kijelöléssel rendelkező kijelölt egészségügyi dolgozók kérhetnek egy nem nyilvános telefonszámon, amit a kijelölés visszaigazolásával kapnak meg. A lekérésről hangfelvétel készül. A tiltakozásra vonatkozó információ csak abban az esetben adható meg, ha a kijelölt egészségügyi dolgozó meghatározott protokoll szerinti beazonosítása sikeres volt.

Kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni azt, hogy a visszaélések elkerülése érdekében az OTNY ügyintézőnek tilos az információadás folyamatának szigorú szabályait megszegni, tehát a válasz csak aktív kijelöléssel rendelkező személynek és az adatbázisban szereplő fax számra küldhető el, ezért olyan faxszámot célszerű megadni, ami munkaidőn túl is elérhető, és a rákapcsolt faxkészülék hibátlanul működik. Ellenkező esetben az ügyintéző megtagadja az adatok továbbítását, ami miatt a transzplantációs műtét meghiúsulhat.  A műtét meghiúsulása miatt ez esetben felelősséget nem vállalunk.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat