nnk emblema logo

nnk cim telefon

hbm4eu header
 
Számos olyan kémiai anyag vesz minket körbe a mindennapi használati tárgyainkban, belső tereink berendezéseiben, az elfogyasztott élelmiszerekben vagy akár a levegőben is, amelyek egészségünkre káros hatással lehetnek. Az európai humán biomonitoring programhoz (HBM4EU, www.hbm4eu.eu) csatlakozott 30 ország, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség és az Európai Bizottság közös kérdőíves felmérést végez a lakosság bevonásával. Mivel a kémiai anyagoknak történő kitettség valamennyiünket érint, ezért szeretnénk felmérni, hogy mit tudnak és gondolnak az európai polgárok a kémiai anyagok egészségre gyakorolt káros hatásairól, a humán biomonitoringról (azaz a környezetből, az élelmiszerekből vagy a használati tárgyainkból a szervezetbe került káros anyagok biológiai mintákban történő meghatározásáról), illetve milyen aggodalmaik, információs szükségleteik és kérdéseik vannak a témával kapcsolatban. Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ koordinálja a felmérést. A kitöltés maximum 10 percet vesz igénybe. A kérdőívhez készítettünk egy segédletet, mely a cikk alján letölthető.
 
A kérdőíves felmérés elérhető az alábbi linken:
Kérjük, hogy első lépésként válassza ki a nyelvet (Hungarian).
 
Szeretnénk megkérni, hogy töltse ki ezt a rövid kérdőívet. A kitöltés nagyjából 10-15 percet vesz igénybe. A kérdések megválaszolásával Ön nagyon sokat segít nekünk az európai polgárok egészségének védelmét célzó intézkedések kidolgozásában.
 
A kérdőíves felmérés anonim a GDPR előírásainak megfelelően. Az adatokat a HBM4EU projekt kutatást végző partnerei fogják feldolgozni, a felmérés eredményeit pedig a projekt honlapján (www.hbm4eu.eu) tesszük közzé. A kérdőív kitöltése és a felmérésben való részvétel bármikor megszakítható.
 
Köszönjük, hogy segíti munkánkat!
 
Nemzeti Népegészségügyi Központ
HBM4EU Projekt
hbm4eu [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu
 
 
Melléklet(ek):
Download this file (HBM4EU_Resztvevoi_Tajekoztato_final_v.pdf)TÁJÉKOZTATÓ[ ][ ]

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat