nnk emblema logo

nnk cim telefon

Projekt megvalósításáért felelős: Dr. Sáfrány Géza, Sugárbiológiai, Sugáregészségügyi és Sugárvédelmi Főosztály

A program célja az ionizáló sugárzással kapcsolatos Európai Uniós kutatások integrálása. Az EU lényegében átadta a programnak a H2020 program keretében e területre szánt támogatási összeget, 20 millió Eurót. A projektnek meg kell határoznia az ionizáló sugárzással kapcsolatos jövőbeni tudományos kutatások területeit, pályázatokat kell kiírnia, azokat eldöntenie, és ellenőrizni. Meg kell próbálnia nemzeti erőforrások fokozott bevonását is.

Az NNK-SSFO a projekten belül a 2., 3. és 7. sz. számú munkacsomagban vesz részt. A 2. sz. munkacsomag célja a sugárvédelem területén az integrációs lehetőségek és a főbb tudományos szakterületek azonosítása. Ezen belül az SSFO az Európai Unió új sugárvédelemre vonatkozó irányelveivel kapcsolatos intézkedések áttekintését szolgáló altéma vezetője. 3. sz. munkacsomag a kiemelt kutatási és együttműködési területeket kívánja azonosítani az EU integráció jegyében. A 7. sz. munkacsomag az oktatási és továbbképzési feladatokkal foglalkozik. Itt az összes altémában részt veszünk, és az Oktatás, továbbképzés, ismeretterjesztés és tudás menedzsment altéma vezetői vagyunk.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít