nnk emblema logo

nnk cim telefon

A projekt megvalósításáért felelős: Dr. Vargha Márta, Közegészségügyi Főosztály

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2018. május 28.-i döntéshozatala alapján a Nemzeti Kiválósági Program egyik támogatott projektje a Tiszta ivóvíz: a biztonságos ellátás multidiszciplináris értékelése a forrástól a fogyasztókig címmel benyújtott pályázat. A projekt a Nemzeti Kiválósági Program „D” alprogram („Tiszta ivóvíz” Nemzeti Program) felhívására készült.
A Nemzeti kiválósági program 2018. évi felhívása a felfedező kutatások társadalmi és gazdasági hasznosulását ösztönzi egy-egy olyan stratégiai területen, ahol hazai kutatói kiválóság a legversenyképesebb lehet. A fenti célokat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból támogatja az NKFI Hivatala.

Az NKFI Hivatala által 2018.-ban támogatott projekt, a „Tiszta ivóvíz” Nemzeti Programra benyújtott pályázat konzorciumi formában történt. Az együttműködés tagjai a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont, mint koordinátor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Fővárosi Vízművek Zrt., a Miskolci Egyetem és az Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a program közreműködőiként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Országos Meteorológiai Szolgálat, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, és az MTA Csillagászati és Földtudományi Központ.

Az ivóvízellátás jelentős része a partiszűrésű vízbázisokon alapul, ezért ezek megóvása stratégiai jelentőségű. A projektben kiemelt figyelemmel vizsgálják a vízbázisokat, azonosítani fogják a ránehezedő terheléseket, illetve védelmük leghatékonyabb módjait. A projekt hossza három év, költségvetése egy milliárd forint.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít