Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap veszélyes volt a levegő minősége Putnokon. A Levegőhigiénés Index alapján hat település levegőminősége volt  egészségtelen. Ezek: Ajka, Kazincbarcika, Miskolc, Pécs, Sajószentpéter és Várpalota. További tizenöt helyen kifogásolt volt a levegő minősége a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) tömegkoncentráció értékei alapján. A meteorológiai előrejelzés alapján jelentős javulás nem várható.

Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén magasabb a légúti fertőzések kialakulásának kockázata. Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók, azaz a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek és a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők enyhe légzőszervi tüneteket tapasztalnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei erősödhetnek, számukra szükség lehet egyéni védekezésre (pl.: inhalátor használata) is, orvosi javaslat alapján a gyógyszerek adagjának növelésére.

Az érintett településéken élők mérsékeljék szabadban történő tartózkodást, fizikai tevékenységek végzését, helyette töltsék idejüket beltéri környezetekben. Egészségi állapotuk romlása esetén forduljanak orvoshoz.

Óvjuk környezetünket és egészségünket!

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít