nnk emblema logo

nnk cim telefon

A nyári melegben sokan keresnek enyhülést és szórakozást a hazai strandokon. A járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt azonban különösen fontos a megfelelő óvatosság és a helyes higiénés szabályok betartása. Bár az új koronavírus a medencék vizében nem terjed, a zsúfoltság a strandon kiemelt kockázatot jelenthet. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezért összeállított egy információs csomagot a biztonságos fürdőzés szabályairól, amelyet minden fürdőhöz eljuttatnak a népegészségügyi hatóságok és a szakmai szervezetek.

A legfontosabb, hogy strandra csak egészségesen menjünk. Ha lázat, légúti tüneteket, vagy hányást, hasmenést észlelünk magunkon vagy gyermekünkön, inkább maradjunk otthon! Kerüljük a zsúfoltságot a parton, öltözőben és a medencében is, törekedjünk legalább 1,5-2 m, a vízben lehetőleg ennél nagyobb távolság tartására a velünk nem egy háztartásban élőktől! Fürdőzés előtt és után is alaposan, szappannal zuhanyozzunk le!

A medencék fertőtlenítésére használt klórmennyiség megbízhatóan pusztítja el a vírusokat. A nem fertőtlenített gyógymedencékben legyünk óvatosak: ne merítsük a fejünket víz alá, és tartsuk be a medence terhelésére és a tartózkodási időre vonatkozó előírásokat. Gyermekek egészségének védelme érdekében a gyógymedencéket 14 év alattiak ne használják!

A fürdők üzemeltetői mindent megtesznek, hogy a járvány alatt biztonságosak maradjanak a strandok.

A fürdőzés legyen vidám, egészséges és biztonságos élmény! Tegyünk közösen érte!

FÜRDŐZZÖN BIZTONSÁGOSAN v2

Melléklet(ek):
Download this file (FÜRDŐZZÖN BIZTONSÁGOSAN v2.pdf)Plakát[ ][ ]

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat