Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A tavaszias idő beköszöntével, a meleg időjárás hatására ismét erős pollenterhelésre számíthatnak a tavaszi fák pollenjére érzékeny allergiások. A napokban egyre több tavaszi allergén pollenszórása indul el, illetve éri el a tüneteket okozó, közepes vagy magas szintet.

A legmagasabb koncentrációban a nyárfa pollenszemei vannak jelen a levegőben, de  országos átlagban továbbra is eléri a tüneteket okozó szintet a ciprus- és tiszafafélék, a kőris virágporának koncentrációja, ahogyan a juharé is, melynek pollenszórása erősödik.  A fűz és a gyertyán pollenkoncentrációja jelenleg az alacsony és közepes tartományban van, de az elkövetkező napokban emelkedésük várható. Alacsony koncentrációban, de már több helyen megjelent a nyír pollenje is, és rövid időn belül a tölgy pollenszórása is elindulhat. A mogyoró, a szil, illetve az éger virágpora jellemzően már csak alacsony koncentrációban van jelen, virágzásuk kevésbé intenzív.

A 2023. évi pollenszezon első, februári csúcsán már túl vagyunk, ekkor elsősorban a ciprus- és tiszafafélék, az éger, a mogyoró, illetve a kőris pollenszemei okoztak allergiás tüneteket. Pollenszórásuk az előző évihez képest alacsonyabb mennyiségben volt jellemző.

A pollenallergiások számára javasoljuk, hogy a  tünetek várható megjelenése előtt 1-2 héttel kezdjék el a gyógyszeres kezelést, és szükség esetén kérjék kezelőorvosuk tanácsát, valamint kövessék figyelemmel a napi aktuális pollenhelyzetet, melyben a  Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő polleninformációs szolgáltatása nyújt segítséget.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít