Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Több mint 250-en vettek részt november 16 és 18 között Genfben az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága és a WHO Európai Regionális Irodája által közösen vezetett Víz és Egészség Jegyzőkönyv  Részesfeleinek 6. Találkozóján. Az Európai Régió országainak többségét tömörítő, egyedülálló nemzetközi egyezmény célja a vízzel terjedő betegségek megelőzése és visszaszorítása a jó vízgazdálkodás segítségével. 

A találkozó magasszintű szakaszában 12 miniszter és államtitkár egyeztetett a klímaváltozás és a COVID-19 vízminőségre és emberi egészségre gyakorolt hatásáról, és azokról a lehetőségekről, amelyekkel az ivóvízellátás és a szennyvízszolgáltatások ellenállóbbakká tehetők a két globális krízis hatásaival szemben. A panelbeszélgetésben Magyarországot Szűcs Margit nagykövet asszony képviselte. 

Magyarország a következő három évben látja el a Víz és Egészség Jegyzőkönyv elnöki tisztségét. A három éves munkatervben egyebek mellett szerepel az ivóvízhez és szennyvízszolgáltatásokhoz való méltányos hozzáférés elősegítése, az intézmények ivóvízellátásának, szennyvízkezelésének és higiénéjének fejlesztése, a klíma reziliencia erősítése, valamint a környezeti surveillance rendszerek, köztük a szennyvíz monitoring további fejlesztése. A Jegyzőkönyv munkaprogramjának végrehajtásának hazai felelőse a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

viz es egeszseg jegyzokonyv csoportkep

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít